Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister zdravotníctva otvorí na vláde otázku núdzového stavu

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský. Foto: TASR - Martin Baumann

Zavedenie celoštátneho lockdownu pripúšťal už cez víkend premiér Eduard Heger.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) otvorí na vláde otázku zavedenia núdzového stavu v rámci návrhu na sprísnenie opatrení. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Núdzový stav je stále v hre, minister zdravotníctva preto opätovne otvorí otázku o jeho zavedení. O jeho forme ešte bude diskusia so všetkými zainteresovanými," povedala. Zdôraznila, že voči partnerom chce byť minister korektný, preto bude rezort o detailoch informovať komplexne až po prerokovaní všetkých detailov na vláde.

Podľa informácií TASR jednou z tém, o ktorých má kabinet v stredu (24. 11.) diskutovať, je aj tzv. lockdown pre všetkých. Program 43. schôdze zatiaľ zverejnený nie je. Zavedenie celoštátneho lockdownu pripúšťal už cez víkend premiér Eduard Heger (OĽANO). Zdôvodňoval to zhoršujúcou sa situáciou a ochranou nemocníc.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v pondelok médiám potvrdil, že sa hovorí o zavedení tvrdého lockdownu pre všetkých a núdzového stavu. Viacerí politici si vedia okamžitý lockdown predstaviť. Trojtýždňový lockdown pre všetkých by pred postupným sprísňovaním opatrení uprednostnil napríklad minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).