Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Výdavky na celoplošné testovanie vyčíslia až po jeho skončení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ministerstvo vnútra (MV) SR bude vedieť výdavky na akciu celoplošného testovania vyčísliť až po jej ukončení.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR nedisponuje odhadom, koľko by mohlo stáť víkendové plošné testovanie Slovenska, pretože akciu vedie a organizuje Ministerstvo obrany (MO) SR. Ministerstvo vnútra (MV) SR bude vedieť výdavky na akciu celoplošného testovania vyčísliť až po jej ukončení. Pre TASR to uviedli tlačové odbory oboch rezortov.

Rezort financií podľa slov svojho tlačového odboru nemá zatiaľ ani údaje, koľko stálo testovanie na Orave a v Bardejove. "Výdavky realizovalo ministerstvo obrany prípadne rezort vnútra zo svojich zdrojov," uviedlo MF pre TASR.

Na otázku, či má štát k dispozícii financie na vyplatenie odmien zdravotníkom rezort odpovedal tým, že v prípade potreby je MF pripravené poskytnúť dostatok zdrojov na pokrytie výdavkov takýchto odmien. Minister financií Eduard Heger (OĽANO) v tejto súvislosti na sociálnej sieti uviedol, že jeho rezort podporí mimoriadne odmeny pre všetkých zdravotníkov v prvej línii. "V priemere si môže zdravotník, ktorý pomôže správnej veci, zarobiť za víkend približne až 900 eur," priblížil s tým, že ich chcú motivovať. Zároveň zdravotníkov vyzval, aby sa prihlásili na pomoc a poďakoval tým, ktorí tak už urobili.