Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort školstva dá na odstraňovanie bariér v školách 300.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Maximálna výška finančného príspevku rezortu školstva na jeden rozvojový projekt zameraný na odstránenie stavebných bariér je v roku 2017 stanovená na 15.000 eur.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Odstránenie stavebných bariér v základných a v špeciálnych školách je hlavným cieľom výzvy, ktorú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR zverejnilo 18. apríla. Ide o apel na predkladanie žiadostí o financovanie rozvojových projektov "Odstránenie stavebných bariér v školách, ktoré navštevujú žiaci so zdravotným postihnutím 2017".

Na tento účel bolo vyčlenených 300.000 eur, a to na kapitálové výdavky. Maximálna výška finančného príspevku rezortu školstva na jeden rozvojový projekt zameraný na odstránenie stavebných bariér je v roku 2017 stanovená na 15.000 eur. Žiadosť o financovanie s rozpisom rozpočtu musí byť predložená príslušnému okresnému úradu v sídle kraja do 26. mája 2017.

Výzva na predkladanie žiadostí o financovanie rozvojových projektov "Odstránenie stavebných bariér v školách, ktoré navštevujú žiaci so zdravotným postihnutím 2017" a príslušné tlačivo sú zverejnené na webovom sídle ministerstva.

TASR informoval Komunikačný odbor MŠVVaŠ SR.