Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Ministerstvo dopravy a výstavby bude mať od nového roka kratší názov

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo dopravy a výstavby SR na Námestí slobody v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pre ministerstvo ide už o šiesty názov v jeho histórii. V roku 1991 bolo zriadené ako Ministerstvo dopravy a spojov SR.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Ministerstvo dopravy a výstavby SR od nového roka mení názov. Nové pomenovanie bude skrátené na Ministerstvo dopravy SR.

Ako ďalej informoval rezort, výstavba nevypadla len z názvu, ale čiastočne aj z kompetencií ministerstva. Od nového roka sa kompetencie v oblasti územného plánovania, stavebného poriadku a vyvlastňovania presunú na novozriadený Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR.

"Spolu s niektorými kompetenciami nás opúšťa aj časť zamestnancov, ktorí budú ďalej pokračovať v práci na novom úrade. Chcel by som sa im veľmi pekne poďakovať za ich prínos pre naše ministerstvo a želám im veľa úspechov v novej práci," uviedol minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Pre ministerstvo ide už o šiesty názov v jeho histórii. V roku 1991 bolo zriadené ako Ministerstvo dopravy a spojov SR. V roku 1992 bolo premenované na Ministerstvo dopravy, spojov a verejných prác SR, následne v roku 1995 zmenilo názov na Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR. Od roku 2010 pokračovalo s názvom Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Doterajší názov Ministerstvo dopravy a výstavby SR mal rezort od roku 2017.