Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort hospodárstva bude riadiť Kažimír, prezident ho poverí v stredu

Peter Kažimír Foto: TASR/Martin Baumann

Nový šéf ministerstva nahradí vo funkcii Pavla Pavlisa, ktorý oznámil odstúpenie z postu 21. apríla tohto roka.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Ministerstvo hospodárstva bude po odchádzajúcom Pavlovi Pavlisovi (Smer-SD) riadiť Peter Kažimír (Smer-SD). Potvrdila to dnes prezidentská kancelária.



"Prezident Andrej Kiska prijme abdikáciu ministra hospodárstva Pavla Pavlisa na budúci týždeň v stredu (6.5.) a riadením rezortu hospodárstva poverí podpredsedu vlády a ministra financií Petra Kažimíra," informoval TASR šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan.



Vedením rezortu hospodárstva bude poverený jeden z podpredsedov vlády, podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír alebo podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny, avizoval v stredu (29.4.) premiér Robert Fico (Smer-SD). Návrh na poverenie vedením rezortu hospodárstva jedného z podpredsedov vlády prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi mal poslať dnes.

Nový šéf rezortu nahradí vo funkcii Pavla Pavlisa, ktorý oznámil odstúpenie z postu 21. apríla tohto roka. Stalo sa tak po medializácii informácií o upratovacích službách v organizáciách spadajúcich pod jeho rezort, ktoré získala firma jeho švagra, a po následnom rozhovore s predsedom vlády. Pavlis bol vo funkcii ministra necelý rok.