Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Rezort kultúry podporí miestnu a regionálnu kultúru dvoma miliónmi eur

Na snímke ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková . Foto: TASR – Jaroslav Novák

O finančnú dotáciu sa môžu uchádzať neprofesionálne folklórne telesá, ale aj individuálni ľudoví umelci.

Bratislava 21. januára (TASR) - Rezort kultúry otvára nový dotačný program v oblasti podpory miestnej a regionálnej kultúry. Celkovo naň Ministerstvo kultúry (MK) SR vyčlenilo dva milióny eur. Záujemcovia môžu podať žiadosť o dotáciu do 5. februára. TASR o tom informoval Pavol Čorba z kancelárie ministerky kultúry.

Program Podpora miestnej a regionálnej kultúry je novým nástupcom projektu Folklór – duša Slovenska. "Mojou prioritou je, aby sme uchovali pre ďalšie generácie umelecký odkaz našich predkov. Preto som iniciovala v tomto roku nový dotačný program, ktorý podporí aktivity neprofesionálnych združení, ale aj jednotlivcov. Folklór je kultúrnou dušou slovenského národa. Stelesnený v hudobnej, hereckej, tanečnej i dramatickej komunikácii v nás vytvára hlbokú kultúrnu stopu a formuje naše národné črty," uviedla ministerka kultúry Ľubica Laššáková (Smer-SD).

O finančnú dotáciu sa môžu uchádzať neprofesionálne folklórne telesá, ale aj individuálni ľudoví umelci. Všetky potrebné informácie k programu Podpora miestnej a regionálnej kultúry, ako aj k podaniu žiadosti je možné nájsť na webe rezortu.