Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Ministerstvo kultúry SR odsúdilo útoky na novinárku RTVS

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo kultúry SR na Námestí SNP v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ministerstvo stojí za postojmi Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), ktoré obhajujú redakčnú nezávislosť médií verejnej služby.

Bratislava 26. februára (TASR) - Ministerstvo kultúry SR s dočasne poverenou šéfkou rezortu Natáliou Milanovou (OĽANO) dôrazne odsúdili útoky na novinárku RTVS Martu Jančkárovú. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Viciaňová.

Ministerstvo stojí za postojmi Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), ktoré obhajujú redakčnú nezávislosť médií verejnej služby. Politické zásahy do nezávislosti považuje za neprijateľné. Zo stanoviska telerozhlasu rezort vyzdvihol vetu, že dramaturgia verejnoprávnej RTVS nie je a nemôže byť rukojemníkom centrály ktorejkoľvek politickej strany.

RTVS informovala, že moderátorke Sobotných dialógov Marte Jančkárovej sa neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením či ublížením jej rodinným príslušníkom. Avizovala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Národná kriminálna agentúra už začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS.