Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Ministerstvo obrany modernizuje svoje objekty na Zemplíne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Som rád, že sa veci hýbu, zhodnotil zmenu pomerov vo Vojenskom výcvikovom priestore v Kamenici nad Cirochou minister obrany Jaroslav Naď.

Michalovce/Kamenica nad Cirochou 16. apríla (TASR) – Dlhodobo nevyhovujúce podmienky vojenskej infraštruktúry sa vďaka investičným akciám darí ministerstvu obrany meniť aj v regióne Zemplína. Komplexnú rekonštrukciu má za sebou jedna z budov Mestských kasární v Michalovciach, vojaci už svoje priestory vo Vojenskom výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou nevykurujú z unimobunky, ale novej kotolne. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Predmetom investičnej výstavby bola komplexná rekonštrukcia a prestavba budovy č. 2 v Mestských kasárňach v Michalovciach, ktoré sú súčasťou 22. mechanizovaného práporu, a to na administratívnu budovu s cieľom vytvoriť vhodné a legislatívnym podmienkam vyhovujúce administratívne, hygienické a ďalšie priestory pre 470 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR, ako aj skladové priestory," priblížila s tým, že nové priestory zodpovedajú súčasným požiadavkám pre kancelárie, šatne mužstva, kaplnku, zbrojné a muničné sklady, sklady výkonných poddôstojníkov, sociálne zariadenia, umyvárne, posilňovňu, ako aj učebne a kuchynky. Cena realizovaných stavebných prác na päťpodlažnej budove, ktorú vojsko nadobudlo v roku 1933, predstavuje sumu 2.592.000 eur.

"Havarijný stav infraštruktúry, vykurovanie budov z rozpadnutej unimobunky s viac ako štyridsaťročnými pecami na uhlie. To bola realita, s ktorou museli vojaci 'bojovať'. Som rád, že sa veci hýbu a nová kotolňa spĺňa bezpečnostné požiadavky," zhodnotil zmenu pomerov vo Vojenskom výcvikovom priestore v Kamenici nad Cirochou minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) počas svojho štvrtkového (15. 4.) pracovného výjazdu na Zemplíne. Pripomenul pritom, že zlepšenie každodenných podmienok výkonu služby vojakov si rezort stanovil ako jeden zo svojich prioritných cieľov.

Ministerstvo obrany SR vyčlenilo na modernizáciu a rekonštrukciu jednotlivých budov v Mestských kasárňach a Dukelských kasárňach v Michalovciach spolu 4.126.800 eur.