Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Ministerstvo obrany pripravuje rekonštrukciu ubytovne Hviezda

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo obrany SR na Kutuzovovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Výšku nákladov aj termín rekonštrukcie bude možné určiť až po vypracovaní stavebného zámeru.

Bratislava 28. januára (TASR) - Ministerstvo obrany pripravuje rekonštrukciu vojenskej ubytovne Hviezda v Bratislave, tzv. Kukurice. Po obnove by mala slúžiť na administratívne a ubytovacie účely. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Administratívnu časť budú využívať jednotlivé organizačné zložky rezortu obrany a ubytovacie kapacity budú slúžiť pre účely poskytovania ubytovania Ozbrojeným silám SR," priblížila hovorkyňa zámer.

Výšku nákladov aj termín rekonštrukcie bude možné určiť až po vypracovaní stavebného zámeru. "Po spracovaní projektovej dokumentácie Ministerstvo obrany SR požiada vládu SR o vydanie súhlasu so začatím obstarávania stavby," vysvetlila Kovaľ Kakaščíková.

O rekonštrukcii ubytovne sa hovorí už roky. Predstavitelia Bytovej agentúry rezortu ministerstva obrany (BARMO) upozorňovali na zlý technický stav už v roku 2013.