Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ministerstvo školstva pokračuje v programoch doučovania aj v roku 2022

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podpora je určená pre základné a stredné školy.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Dobehnúť zameškané i zlepšiť vedomosti a zručnosti žiakov mimo vyučovania. Aj to je cieľom pokračovania programu doučovania pre základné školy "Spolu múdrejší 3" a pre stredné školy "Spolu úspešnejší 2" na mesiace január až jún 2022. Ministerstvo školstva v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu, na ktorú je vyčlenených 6.475.600 eur. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu školstva.

Podpora je určená pre základné a stredné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

"Chceme podporiť žiakov, ktorí potrebujú pomoc s učivom. Zároveň podporujeme tak aj učiteľov, ktorí sa chcú žiakom po vyučovaní venovať a napomôcť im upevniť si vedomosti či preopakovať učivo," priblížil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Doučovanie bude prebiehať od 17. januára 2022 a ukončené bude 17. júna 2022. Rezort školstva odporúča, aby sa realizovalo počas celého obdobia. Pokiaľ ho škola z prevádzkových alebo personálnych dôvodov nedokáže zabezpečiť počas celého obdobia, môže doučovať kratšie. Podmienkou však je, aby doučovanie trvalo najmenej štyri mesiace.

Prihlasovanie na program doučovania pre základné a pre stredné školy je možné do 10. januára 2022. Žiadosti sa posielajú len cez elektronický formulár. V rámci výzvy „Spolu múdrejší 3“ je možné v marginalizovaných rómskych komunitách realizovať aj individuálne vzdelávanie.