Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Ministerstvo školstva pripravuje register voľných miest v školách

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) 2. marca 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pripravuje sa aj jeho ukrajinská mutácia.

Bratislava 23. marca (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravuje register voľných miest v školách, ktorý zverejnia v najbližších dňoch. Pripravuje sa aj jeho ukrajinská mutácia. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS).

Register bude podľa ministra školstva online. Riaditelia tu budú podľa šéfa rezortu vedieť nahlasovať voľné miesta v školách. Rovnako tu budú k dispozícii aj voľné pracovné pozície pre ukrajinských učiteľov.

Ministerstvo školstva nemá podľa Gröhlinga informácie, že by niektoré materské školy, napríklad v Bratislave, odmietali deti z Ukrajiny z dôvodu nedostačujúcich kapacít. "Momentálne zbierame dáta. Tie budú v rámci oficiálneho zberu po 5. apríli a následne budeme vedieť povedať aj prerozdelenie po ročníkoch, mestách, okresoch," povedal minister školstva.

Rezort je podľa ministra školstva pripravený pomôcť zafinancovať zvýšené náklady materských škôl. "Čo sa týka kapacít, tam konzultujeme s jednotlivými mestskými časťami, Združením miest a obcí Slovenska alebo Úniou miest Slovenska," dodal.