Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra cez SMS upozorňuje na dodržiavanie karantény

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V piatok ráno na Slovensku vstúpili do platnosti ďalšie opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

Bratislava 13. marca (TASR) – Ministerstvo vnútra (MV) posiela občanom SR SMS správy, v ktorých ich upozorňuje na povinnú karanténu v prípade, že prišli zo zahraničia.



SMS správa znie nasledovne. "Upozornenie!!! Koronavírus: Ak ste prišli zo zahraničia, dodržujte povinnú 14-dňovú karanténu! Za nedodržanie je sankcia 1659 eur."

V piatok ráno na Slovensku vstúpili do platnosti ďalšie opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Pre osobnú dopravu sú zatvorené všetky tri medzinárodné letiská, zastavená je aj medzinárodná vlaková i autobusová doprava. Dopravné obmedzenia sa netýkajú dovozu a zásobovania.

Školy a školské zariadenia budú od piatka (13. 3.) minimálne na 14 dní uzatvorené a maturitné skúšky sa pre zatvorenie všetkých škôl posunú. V rámci opatrení budú zatvorené aj bary, zábavné podniky, lyžiarske strediská, wellness centrá, kúpele, akvaparky, fitnes centrá, detské kútiky a ďalšie voľnočasové zariadenia. Mimo prevádzky zostávajú aj sociálne a kultúrne zariadenia.

Hotely a reštaurácie budú otvorené. Naďalej platí zákaz návštevy nemocníc, organizovania hromadných podujatí športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy. Opatrenia prijal vo štvrtok (12. 3.) ústredný krízový štáb.