Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra odmieta obvinenia strany Smer-SD

Na archívnej snímke zo 14. júla 2020 budova, v ktorej sídli Ministerstvo vnútra SR na Pribinovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rezort pripomenul, že predseda strany Smer-SD Robert Fico je obvinený spolu s ďalšími zo zosnovania zločineckej skupiny.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR dôrazne odmieta politické obvinenia strany Smer-SD. Podľa neho sú výmyslami a nezakladajú sa na realite. TASR reakciu poskytla hovorkyňa MV Zuzana Eliášová.

"Predseda danej politickej strany verejne klame a podsúva svoje fantázie ako fakty. Faktom však je, že jeho nominanti svedčia o zverstvách, ktoré sa diali počas vládnutia vlády, ktorej súčasťou bola strana Smer-SD," uviedla Eliášová.

Ministerstvo podľa nej kontinuálne verejne zdôrazňuje, že polícia je po dlhých rokoch slobodná v konaní. "Dôkazom toho je 17 právoplatne odsúdených z čias ich vládnutia, obžalovaných je 25 osôb v deviatich prípadoch, ďalších 17 obvinených je v rámci aktuálne prebiehajúcich trestných konaní," doplnila hovorkyňa.

Rezort pripomenul, že predseda strany Smer-SD Robert Fico je obvinený spolu s ďalšími zo zosnovania zločineckej skupiny. "Orgány činné v trestnom konaní sú z jeho strany zastrašované, pán predseda tak pokračuje v prezentácii svojho konania z minulosti," podotkla hovorkyňa.

Ministerstvo zároveň poukázalo na to, že Fico popiera existenciu zlatých tehličiek, ktoré sa našli v trezore bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána K. "Spochybňovanie procesov a podsúvanie falošnej reality ministerstvo vnútra vníma ako snahu o prikrytie závažných podozrení z minulosti," dodala Eliášová.

Opozičná strana Smer-SD podala v stredu na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania zločinu sabotáže. Podanie sa podľa predsedu strany Roberta Fica týka širšieho okruhu osôb, napríklad viacerých vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).