Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra rozhodlo v prípade návštev u Kollára v nemocnici

Boris Kollár v nemocnici, archívna snímka. Foto: FB Boris Kollár

Nadácia Zastavme korupciu podala koncom roka 2020 podnet na MV pre porušenie zákazu návštev v štátnej nemocnici počas Kollárovej hospitalizácie po nehode.

Bratislava 17. februára (TASR) - V prípade porušenia zákazu návštev v Nemocnici sv. Michala počas hospitalizácie predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) je právoplatne rozhodnuté. Pre TASR to potvrdil tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Typ ani výšku sankcie nekonkretizoval.

"K typu sankcie, výške sankcie a najmä k zdôvodneniu konečného rozhodnutia vo veci sa bližšie vyjadrovať nemôžeme, nakoľko sa správne konanie týka a súvisí s poskytovaním zdravotnej starostlivosti pacientovi nemocnice a v danej veci nie ste účastníkom konania na základe správneho poriadku," uviedol rezort vnútra na otázky k rozhodnutiu.

Nadácia Zastavme korupciu podala koncom roka 2020 podnet na MV pre porušenie zákazu návštev v štátnej nemocnici počas Kollárovej hospitalizácie po nehode. Z dôvodu zlej pandemickej situácie boli návštevy v nemocniciach zakázané. Napriek tomu prišli na návštevu viaceré osoby, poukazovala nadácia.

TASR požiadala o reakciu Nemocnicu sv. Michala aj predsedu parlamentu.