Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra: Strava v karanténe štátu stojí 13 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Ako ďalej vysvetľuje Rezort vnútra, celkové náklady na povinnú karanténu by teda mali znášať občania, na ktorých sa vzťahuje povinná izolácia.

Bratislava 7. mája (TASR) - Občania ubytovaní v karanténnych centrách štátu platia iba stravu, ubytovanie im štát poskytuje bezodplatne. Stravná jednotka na osobu v zariadeniach Ministerstva vnútra (MV) SR je 13 eur. "Bežne v priemere za túto sumu dostanú hostia v našich zariadeniach raňajky, obed i večeru," priblížil tlačový odbor MV SR.

Povinnosť fyzických osôb plniť nariadenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyplýva podľa rezortu vnútra zo zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý ustanovuje opatrenia na predchádzanie ochoreniam. "Keďže zákon ukladá povinnosti fyzickým osobám, náklady, ktoré povinným subjektom vzniknú, znáša ten, kto je povinný ich plniť," načrtli.

Ako ďalej vysvetľuje MV SR, celkové náklady na povinnú karanténu by teda mali znášať občania, na ktorých sa vzťahuje povinná izolácia. Krízový štáb však ešte pred zavedením povinnej karantény rozhodol, že im budú fakturovať len stravu, pričom ubytovanie štát poskytne bezplatne.