Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo Košickú stranu

Na snímke starosta MČ Košice - Sídlisko KVP Ladislav Lörinc počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - František Iván

Prípravný výbor začal so zberom podpisov koncom júna minulého roka, odovzdal viac ako 11.700 podpisov.

Košice 19. januára (TASR) - Ministerstvo vnútra vo štvrtok zaregistrovalo Košickú stranu, za ktorou stojí starosta košickej mestskej časti Sídlisko KVP Ladislav Lörinc a jeho najbližší spolupracovníci. Vyplýva to z výpisu z registra politických strán a politických hnutí.

Prípravný výbor začal so zberom podpisov koncom júna minulého roka, odovzdal viac ako 11.700 podpisov. Lörinc označil zaregistrovanie strany za významný míľnik na ceste k dosiahnutiu cieľov tých, ktorí sa na jej vzniku podieľali. "Oficiálne už ako strana môžeme začať pracovať, uchádzať sa o hlasy voličov vo voľbách, a rovnako môžeme kandidovať pod jej hlavičkou," uviedol pre TASR.

Cieľom novovzniknutej politickej strany je spájanie šikovných Košičanov a Košičaniek, ktorí chcú pracovať v prospech pozitívnej vízie rozvoja mesta. Podľa jeho slov je množstvo talentovaných ľudí, ktorí sa chcú politicky angažovať, no nechcú byť riadení centrálou z hlavného mesta. "Košičania by mali mať alternatívu ku klasickým politickým stranám, aby mali konečne koho voliť. Chceme byť súčasťou tvorby strategických rozhodnutí, ktorými budeme naše mesto a región posúvať vpred. Sme otvorení náboru nových členov, ktorí majú úprimný záujem sa na tom podieľať spolu s nami," povedal s tým, že pripúšťajú aj postupné rozširovanie strany v rámci celého východného Slovenska.

Ustanovujúci snem má byť zvolaný v nasledujúcich týždňoch. Lörinc potvrdil ambíciu uchádzať sa o post predsedu Košickej strany.