Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Ministerstvo životného prostredia spúšťa Turistický semafor

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Turistom pomôže získať informácie o husto navštevovaných lokalitách národných parkov a chránených krajinných oblastiach.

Bratislava 9. júla (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR spustí v sobotu (10.7.) webovú aplikáciu s názvom Turistický semafor. Turistom pomôže získať informácie o husto navštevovaných lokalitách národných parkov a chránených krajinných oblastiach. TASR o tom informoval odbor komunikácie MŽP SR.

Turistický semafor má zobrazovať zvýšenú návštevnosť a odporučiť menej vyťažené miesta. "Vďaka tomu sa turisti budú môcť lepšie rozhodnúť pri výbere lokality. Turistický semafor ich môže inšpirovať navštíviť aj menej známe miesta. Odbremení sa tým aj príroda od veľkého náporu rekreantov a zároveň sa zabezpečí komfort každému turistovi, ktorý hľadá v prírode oddych," načrtol rezort.

Podľa ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) webová aplikácia nielen prinesie zvýšený komfort dovolenkovania, ale aj podporí ochranu životného prostredia. „Impulzom pre vznik Turistického semaforu je zaznamenaná zvýšená návštevnosť v slovenskej prírode o 2,5 milióna návštev oproti minulému roku,“ vysvetlil šéf rezortu.

Informácie sa budú aktualizovať každý deň o 10.00 h na webe turistickysemafor.sk.