Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Ministri si chcú počkať na výstup Kovaříka, nevedia, čo chce oznámiť

Na archívnej snímke policajný prezident Peter Kovařík. Foto: TASR - Martin Baumann

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila 26. augusta Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

Bratislava 31. augusta (TASR) – Viacerí ministri si chcú počkať na výstup z tlačovej besedy policajného prezidenta Petra Kovaříka. Uviedli to pred utorkovým rokovaním vlády. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) si vie predstaviť, že policajný prezident je pod veľkým tlakom.

Naď zároveň vyzval na opatrnosť pri hodnotení obvinení vznesených voči Kovaříkovi. Policajného prezidenta zatiaľ nevyzýva na to, aby sa vzdal funkcie.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) si chce tiež počkať, k čomu a ako sa vyjadrí policajný prezident počas popoludňajšej tlačovej konferencie. Nevie povedať, čo chce policajný prezident oznámiť.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v pondelok (30. 8.) avizoval, že podnikne ďalšie kroky voči Kovaříkovi. Jedným z riešení je podľa neho aj postavenie mimo služby, no na to musia byť splnené podmienky. Mikulec tiež zopakoval, že šéfovi polície dôveruje a je presvedčený o tom, že nezastavil policajnú akciu.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila 26. augusta Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P. Kovařík obvinenie odmieta.

Šéf polície vyzval prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutie dokumentu o vznesení mu obvinenia na verejnosť. Poukázal na to, že uznesenie nikomu neodovzdal, nekopíroval a nezverejnil.