Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Ministri stále rokujú o pláne obnovy, stretnutia priniesli výsledky

Minister financií SR Eduard Heger a minister životného prostredia SR Ján Budaj. Archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Ministri sa na konci januára dohodli, že v pláne obnovy budú časti na podporu biodiverzity, vodozádržných opatrení v krajine a na pomoc adaptácie na zmenu klímy.

Bratislava 28. februára (TASR) - Minister životného prostredia Ján Budaj a minister financií Eduard Heger (obaja OĽANO) pokračujú v rokovaniach k Plánu obnovy a odolnosti SR. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR s tým, že rokovania priniesli dobré výsledky.

Na tému plánu obnovy sa podľa envirorezortu uskutočnila približne desiatka rokovaní. Stretli sa aj experti a zástupcovia rezortov. "Zatiaľ MŽP nebude publikovať závery rokovaní," uviedol odbor komunikácie.

Ministri sa na konci januára dohodli, že v pláne obnovy budú časti na podporu biodiverzity, vodozádržných opatrení v krajine a na pomoc adaptácie na zmenu klímy. To, aby v pláne obnovy boli opatrenia súvisiace s adaptáciou krajiny na zmenu klímy, podporou biodiverzity, udržateľnou energetikou a so zlepšením podmienok pre cyklodopravu, žiadali aj mimovládne organizácie.

Ministerstvo financií vnímalo znepokojenie a výzvu na doplnenie priority "Zelené Slovensko" o opatrenia súvisiace so životným prostredím. Plán obnovy bude striktne dodržiavať kritériá stanovené Európskou komisiou, a teda nasmeruje 37 percent celkovej alokácie do zelenej transformácie, skonštatoval rezort.