Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ministri za OĽANO veria, že na rokovaní nepríde k prekvapeniam

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) prichádza na rokovanie 45. schôdze vlády SR v Bratislave 8. decembra 2021. Foto: TASR - Jakub Kotian

Koalícia v utorok oznámila čiastočné uvoľnenie opatrení, ktoré má zvýhodniť očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) verí, že na stredajšom rokovaní vlády nepríde k prekvapeniam pri schvaľovaní protipandemických opatrení, ktoré by výrazne pozmenili predbežnú dohodu, koalíciou deklarovanú v utorok (7. 12.) Minister to povedal pri príchode na zasadnutie kabinetu.

"Verím, že nepríde k takému prekvapeniu, ako sa to občas stáva, že niektorý z partnerov príde s inou pozíciou na vládu, ale zatiaľ také echo nemám," uviedol. Od rokovania očakáva, že by nemuselo prísť k "siahodlhým diskusiám".

Podobne ako Naď aj jeho partajný kolega, minister vnútra Roman Mikulec, verí, že k prekvapeniam pri finalizovaní aktualizácie protipandemických opatrení nepríde.

Na rokovanie prišiel v sprievode vicepremiéra a ministra financií SR Igora Matoviča (OĽANO) aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina). Popri novinároch prešli bez slova. Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina), povedal, že Kollárov príchod neznamená pokračovanie koaličnej rady. Predpokladá, že líder Sme rodina prišiel v súvislosti s tým, čo sa dohodlo predchádzajúci deň.

Koalícia v utorok oznámila čiastočné uvoľnenie opatrení, ktoré má zvýhodniť očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

Od piatka 10. decembra sa majú otvoriť obchody a kostoly v režime OP (očkovaní, po prekonaní ochorenia COVID-19). Počet zákazníkov bude obmedzení metrami štvorcovými, v MHD a vlakoch má platiť režim OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní). Od soboty 11. decembra sa tiež majú otvoriť lyžiarske vleky v režime OP. Od pondelka 13. decembra prejdú podľa plánu žiaci druhého stupňa základných a stredných škôl na dištančné vyučovanie.