Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Ministrom spravodlivosti by sa mal stať Tomáš Borec, potvrdil R. Fico

Predseda SMERu-SD Robert Fico počas tlačovej konferencie v skorých ranných hodinách v centrále strany 11. marca 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Áno, stretli sme sa a podali sme si ruky," povedal Fico. Rovnako potvrdil predbežnú dohodu so Zuzanou Zvolenskou ohľadom rezortu zdravotníctva.

Bratislava 26. marca (TASR) - Ministrom spravodlivosti v novej vláde Roberta Fica (Smer-SD) by mal stať predseda Slovenskej advokátskej komory Tomáš Borec. Na dnešnej tlačovej konferencii to potvrdil predseda Smeru-SD Robert Fico.

"Áno, stretli sme sa a podali sme si ruky," povedal Fico. "Smer-SD bude navrhovať pánovi prezidentovi pána doktora Tomáša Boreca ako kandidáta na post ministra spravodlivosti," vyhlásil Fico. Dodal, že cieľom bolo vybrať nestraníckeho kandidáta. "V jeho prípade môžeme hovoriť o vysokej miere profesionality," podčiarkol.

Predseda Smeru-SD rovnako potvrdil predbežnú dohodu so Zuzanou Zvolenskou ohľadom rezortu zdravotníctva. O obsadení postu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny podľa neho Smer-SD dnes nerokoval, líder Smeru-SD dnes nepotvrdil ani nomináciu Jána Počiatka do funkcie ministra dopravy. "Potvrdím ho vtedy, keď si s ním podám ruku," dodal Fico s tým, že návrh na menovanie ministra "je vážna vec", o ktorej nechce informovať predčasne. "Všetky tieto veci konzultujem v užšom vedení strany, to nie sú moje osobné rozhodnutia," podčiarkol.


Tu bude player