Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Minulý týždeň po zrážke s vlakom zomreli dvaja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Železnice Slovenskej republiky vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Za minulý týždeň evidujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dve smrteľné zrážky vlaku s osobou, dve zrážky vlaku s cestným motorovým vozidlom a jeden pokus o samovraždu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová.

"Po dohode s psychológmi už nebudeme zverejňovať miesta, kde došlo k zrazeniu ľudí a pokusom o samovraždu, aby sme nedávali návody pre ďalších potenciálnych samovrahov," povedala pre TASR Feik Achbergerová.

V utorok 28. júla sa osobný vlak v úseku Raslavice – Kapušany pri Prešove zrazil na priecestí s autom, ktoré po zrážke ostalo mimo priechodný prierez koľaje. Pri nehode nikto nebol viditeľne zranený. K ďalšej zrážke vlaku s autom došlo v piatok 31. júla na priecestí v úseku Levice – Kalná nad Hronom. Nikto nebol zranený.

V utorok (28.7.) vlak v úseku Jablonica – Senica narazil do spadnutého stromu, pričom sa poškodil rušeň. Stromy boli na trati popadané na viacerých miestach po silnej búrke.

V pondelok 27. júla horela stará unimobunka v obvode železničnej stanice vo Vojanoch. Požiar založil neznámy páchateľ. Minulý týždeň došlo aj k požiaru podvalov v úseku Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok a na zastávke Okoličné. Horelo tiež v blízkosti trate v úseku Levice – Podhájska s podozrením na požiar podvalov spôsobený jazdou rýchliku.

ŽSR vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. "Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," pripomína hovorkyňa.