Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Minulý týždeň vlak zrazil jedného človeka, došlo aj k zrážke s autom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na slovenských železničných tratiach minulý týždeň, konkrétne v utorok 31. marca, došlo aj k jednému pokusu o samovraždu v okolí železničnej stanice v Senci.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidovali v týždni od 30. marca do 6. apríla jednu zrážku vlaku s osobou a jednu zrážku vlaku s autom. TASR o tom informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč.

V stredu 1. apríla sa vlak v úseku Bardejov – Raslavice zrazil s motorovým vozidlom na pasívne zabezpečenom priecestí. V úseku Kysucké Nové Mesto – Krásno nad Kysucou vlak zachytil muža pohybujúceho sa v blízkosti koľaje. Muž zrážku prežil a odviezli ho do nemocnice v Žiline.

Na slovenských železničných tratiach minulý týždeň, konkrétne v utorok 31. marca, došlo aj k jednému pokusu o samovraždu v okolí železničnej stanice v Senci. Vo štvrtok 2. apríla horela strecha staničnej budovy v Komjaticiach. Požiar uhasil privolaný Hasičský a záchranný zbor Šurany.

V nedeľu 5. apríla vlakvedúca zaregistrovala vo vlaku v stanici Poprad-Tatry podozrivého muža, ktorý jej potvrdil, že cestuje zo zahraničia do domácej karantény. Muž sa pred nástupom do vlaku sám neohlásil. Privolaná policajná hliadka nariadila okamžite vystúpiť ostatným cestujúcim a zakázala manipulovať so súpravou vlaku až do prešetrenia. V pristavenej náhradnej súprave pre danú osobu vyhradili miesto, aby nedošlo k prípadnému ohrozeniu ďalších cestujúcich.

ŽSR opakovane vyzývajú ľudí na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate. "Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," uviedol Lukáč.