Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Miroslava M., ktorý sa priznal k vražde J. Kuciaka, budú súdiť v marci

Na archívnej snímke obvinení Miroslav M. Foto: TASR - Michal Svítok

V súvislosti s obžalovaným sa už nebudú vykonávať dôkazy, okrem tých, ktoré súvisia s určením trestu a náhrady škody.

Bratislava 14. februára (TASR) – Miroslav M., ktorý sa priznal k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, sa postaví pred súd v marci a apríli. Senát Ruženy Sabovej ho vylúčil na samostatné konanie vzhľadom na jeho priznanie. O termínoch pojednávania informuje na svojom webe Ministerstvo spravodlivosti SR.

Špecializovaný trestný súd stanovil dva pojednávacie dni s Miroslavom M. na 17. marca a 15. apríla. V súvislosti s obžalovaným sa už nebudú vykonávať dôkazy, okrem tých, ktoré súvisia s určením trestu a náhrady škody. Takýmto dôkazom bude psychologický a psychiatrický posudok. Ten je podmienku pri tom, keď súd zvažuje doživotný trest odňatia slobody. Prokurátor na otázku, či mu navrhne nižší ako doživotný trest, uviedol, že aj páchatelia s viacerými vraždami obišli s trestom, ktorý sa začínal číslovkou. Návrh trestu však pre médiá odmietol uviesť.

Miroslav M. sa už počas prípravného konania priznal, že zastrelil novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Podľa vlastných slov tak urobil spolu s Tomášom Sz., ktorý vinu naďalej popiera, a na objednávku Zoltána Andruskóa. Ten bol za vraždu novinára už právoplatne odsúdený. Okrem toho sa Miroslav M. priznal aj k vražde podnikateľa Petra Molnára. Toho mal zavraždiť s úmyslom lúpeže.

Z objednávky vraždy novinára sú obžalovaní Alena Zs. a Marian K. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.