Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Misijná zbierka priniesla vyše 644.000 eur, hlavná časť pôjde do Kene

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zbierka sa konala v 1527 farnostiach. Vyzbierané peniaze putujú na podporu misijných diel pápeža Františka.

Bratislava 5. decembra (TASR) - V rámci misijnej zbierky, ktorá sa konala v slovenských kostoloch počas Misijnej nedele 24. októbra, sa vyzbieralo 644.806,50 eura. TASR o tom informoval riaditeľ Pápežských misijných diel (PMD) Ivan Kňaze. Hlavná časť výťažku zbierky zo Slovenska bude tento rok prostredníctvom PMD smerovať do Kene, východoafrickej krajiny na rovníku s rozmanitou kultúrou.

Zbierka sa konala v 1527 farnostiach. Vyzbierané peniaze putujú na podporu misijných diel pápeža Františka. "Misijná nedeľa je najväčšia akcia solidarity na svete. Finančná zbierka sa v tento deň koná v katolíckych kostoloch vo všetkých krajinách sveta a výťažok z nej je určený na podporu aktivít v najchudobnejších diecézach a farnostiach," priblížil Kňaze.

Pápežské misijné diela zabezpečujú spravodlivé rozdelenie finančných prostriedkov v spolupráci s apoštolskými nunciatúrami a miestnymi diecézami. Okrem základnej starostlivosti sú v misijných krajinách financované pastoračné a sociálne projekty, budovanie kostolov, nemocníc a škôl a formácia nových kňazov.