Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Mišík: Pandemická situácia sa zhoršuje, do Vianoc lepšia nebude

Na archívnej snímke vpravo minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a vľavo šéf Inštitútu zdravotníckych analýz (IZA) Matej Mišík. Foto: TASR - Martin Baumann

Predpokladá, že v najbližších týždňoch bude nárast pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 pokračovať.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Pandemická situácia na Slovensku sa do Vianoc určite nezlepší. Skonštatoval to riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Matej Mišík s tým, že sa zhoršuje rýchlejšie, ako to pôvodne očakávali odborníci.

Upozornil, že niektoré nemocnice už teraz dosahujú svoje maximá. "To sme len v novembri. Minulý rok boli tieto maximá dosahované vo februári až marci," doplnil Mišík. Ako sa bude na Slovensku ďalej pandémia vyvíjať, podľa neho závisí od toho, koľko opatrení a ako štát prijme. Taktiež od zrýchlenia očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Predpokladá však, že v najbližších týždňoch bude nárast pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 pokračovať. "Vieme určite, že pacienti prichádzajú do nemocníc s oneskorením, po teste. Aj keď uvidíme pokles v počte prípadov, ešte niekoľko týždňov bude rásť počet hospitalizovaných pacientov," uviedol Mišík.