Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Mišík: Slovensko je pri vrchole omikronovej vlny

Na archívnej snímke vpravo minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a vľavo šéf Inštitútu zdravotníckych analýz (IZA) Matej Mišík, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Nemocnice v týchto dňoch prijímajú takmer 300 pacientov s ochorením COVID-19 denne.

Bratislava 16. februára (TASR) - Slovensko je v pandemickej vlne spôsobenej koronavírusovým variantom omikron momentálne pri vrchole. Po rokovaní vlády to v stredu vyhlásil Matej Mišík z Inštitútu zdravotných analýz s tým, že evidujú prvé náznaky stabilizácie až poklesu počtu prípadov. V krajine podľa jeho slov však naďalej pribúda veľké množstvo pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 a epidemická situácia zostáva vážnou.

Aktuálne je v slovenských nemocniciach podľa Mišíka hospitalizovaných takmer 2500 ľudí s ochorením COVID-19. "Čo je nárast oproti minulému týždňu, keď bolo v nemocniciach okolo 2100 ľudí," poznamenal. Počet pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu je okolo 100, čo znamená pokles oproti predchádzajúcemu týždňu.



Nemocnice v týchto dňoch prijímajú takmer 300 pacientov s ochorením COVID-19 denne. Vidieť to aj na výjazdoch záchrannej zdravotnej služby. "Aj keď vidíme prvé náznaky prípadného vrcholu medzi prípadmi, medzi výjazdmi ešte stále pretrváva rast. Najviac výjazdov bolo v minulom týždni v Prešovskom a Košickom kraji," spresnil Mišík.