Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

MK SR: Medzirezortnej spolupráci v oblasti KKP pomôže online diskusia

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo kultúry SR na Námestí SNP v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

K Platforme pre kultúrny a kreatívny priemysel sa v súčasnosti hlási takmer 70 organizácií zastupujúcich odvetvia kreatívneho umenia.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Platforma pre kultúrny a kreatívny priemysel, ktorú Ministerstvo kultúry (MK) SR zriadilo v auguste ako svoju pracovnú skupinu, uskutoční v utorok 15. decembra online diskusiu o prístupe a spolupráci vybraných rezortov v oblasti podpory kultúrneho a kreatívneho priemyslu (KKP) na Slovensku. "Cieľom diskusie je zlepšiť spoluprácu medzi ministerstvami v tejto oblasti a poukázať na to, aké prínosy pre ne má KKP," uviedla hovorkyňa rezortu kultúry Zuzana Viciaňová.

Dodala, že diskusiou chce ministerstvo kultúry upozorniť aj na fakt, že KKP nie je len súčasťou kultúry, ale jeho význam a spoločensko-ekonomický prínos sa týka viacerých verejných politík. "Moderovaná diskusia sa uskutoční v utorok 15. decembra od 10.00 do 12.00 h. Záujemcovia si diskusiu budú môcť pozrieť online prostredníctvom konta platformy na sociálnej sieti," dodala hovorkyňa MK.

K Platforme pre kultúrny a kreatívny priemysel sa v súčasnosti hlási takmer 70 organizácií zastupujúcich odvetvia kreatívneho umenia. S ohľadom na ich rôznorodosť sú členovia rozdelení do štyroch podskupín: štátna správa a ďalšie orgány a inštitúcie štátnej správy, územná samospráva, výskumné a vzdelávacie inštitúcie, sektorové združenia a iné subjekty pôsobiace v rôznych odvetviach kultúrneho a kreatívneho priemyslu a jeho príbuzných odvetviach.