Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovenská literatúra má svoj web v angličtine

Ilustračné foto. Foto: ebook

Osobitou súčasťou portálu sú podcasty LIT_CAST Slovakia a LIT_CAST Slowakei o slovenskej literatúre v anglickom a nemeckom jazyku.

Bratislava 12. júna (TASR) – Zahraniční vydavatelia a prekladatelia, knižní profesionáli a čitatelia budú mať prehľad o literárnom dianí a novinkách na slovenskom trhu prostredníctvom anglickej verzie webstránky Literárneho informačného centra (LIC). Informuje o tom Ministerstvo kultúry SR.

"Portál Books from Slovakia ponúka profily vybraných slovenských autorov a diel, takisto ohlasy a recenzie diel slovenských autorov publikovaných v cudzích jazykoch. K dispozícii je i databáza kníh vydaných v zahraničí s podporou grantového programu Literárneho informačného centra – SLOLIA,“ oznamuje rezort na svojom webe.

Anglický portál LIC informuje tiež o grantoch, k dispozícii je i databáza slovenských a zahraničných vydavateľov, lektorátov slovakistiky, slovenských inštitútov v zahraničí či rezidenčných pobytov, prekladateľských domov, kníhkupectiev a tlačiarní.

"Priaznivcov slovenskej literatúry zaujmú rozhovory so slovenskými autormi preložené do angličtiny, alebo články o prezentáciách slovenskej literatúry a autorov na medzinárodných knižných veľtrhoch a festivaloch,“ uvádza MK.

Osobitou súčasťou portálu sú podcasty LIT_CAST Slovakia a LIT_CAST Slowakei o slovenskej literatúre v anglickom a nemeckom jazyku.

"Ich moderátori Júlia Sherwood a Michal Hvorecký do virtuálneho štúdia pozývajú rôznych hostí, najmä prekladateľov slovenskej literatúry, zahraničných vydavateľov a odborníkov na slovenskú literatúru v zahraničí,“ dodáva rezort.

Okrem webu, ktorý je prístupný na stránke LIC, je pod názvom Books from Slovakia dostupný aj profil na sociálnych sieťach.