Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort kultúry sprístupnil kondolenčné knihy pre M. Lasicu a J.Kubánku

Na snímke fotografia a sviečky vo vchode do Štúdia L+S v Bratislave 19. júla 2021. Foto: TASR Dano Veselský

Pamiatku zosnulých osobností si už zápisom do kondolenčných kníh uctili aj predseda vlády Eduard Heger či ministerka kultúry Natália Milanová.

Bratislava 21. júla (TASR) - Ministerstvo kultúry (MK) SR sprístupnilo kondolenčné knihy na pamiatku Milana Lasicu a Juraja Kubánku. Verejnosť môže vyjadriť sústrasť každý pracovný deň od 9.00 do 18.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Viciaňová.

"Opustili nás dve mimoriadne osobnosti kultúrneho a spoločenského života, Milan Lasica a Juraj Kubánka. Ministerstvo kultúry vyvesilo na znak úcty smútočnú zástavu a dvorana ministerstva kultúry je otvorená na podpis kondolenčných kníh," uviedla hovorkyňa.

Pamiatku zosnulých osobností si už zápisom do kondolenčných kníh uctili aj predseda vlády Eduard Heger, ministerka kultúry Natália Milanová (obaja OĽANO) či minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla vo veku 81 rokov. Kubánka zomrel v pondelok 19. júla vo veku 92 rokov.