Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Pokračuje vypočúvanie kandidátov na riaditeľa kultúrneho fondu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Súčasnému riaditeľovi fondu Norbertovi Molnárovi sa končí funkčné obdobie v júli 2021.

Bratislava 22. júna (TASR) – Od 9:00 pokračuje vo Dvorane Ministerstva kultúry SR verejnou časťou vypočutie kandidátov na post riaditeľa Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

„Zo štyroch kandidátov, ktorí sa dostali do tretieho kola výberu, sa jeden z nich – Július Petrus, počas pondelkového neverejného vypočutia rozhodol odstúpiť z výberového konania," informuje rezort na webe. V rámci verejného vypočutia od 9:00 sa predstavia zvyšní kandidáti, ktorí priblížia svoje vízie riadenia a rozvoja verejnoprávneho fondu.

Postupne dostanú priestor Eduard Čonka (9.05 – 10.25 h), Alena Kotvanová (10.35 – 11.55 h) a Kálmán Petőcz (12.40 – 14.00 h). Kandidáti budú odpovedať na otázky členov sedemčlennej výberovej komisie i verejnosti, ktoré im možno položiť online. Na webe rezortu sú ďalšie podrobnosti o možnosti zapojiť sa do híringu, videoprenos možno sledovať na sociálnej sieti.

Po vypočutí komisia odporučí ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽANO) na vymenovanie najlepšie hodnoteného kandidáta alebo neodporučí nikoho.

Výberové konanie na šéfa verejnoprávnej organizácie vyhlásil rezort 19. apríla. Od nového vedenia má rezort viacero očakávaní, týkajú sa aj vytvorenia návrhu na funkčný spôsob monitoringu podporených projektov.

Cieľom Fondu na podporu kultúry národnostných menšín je podporovať a stimulovať kultúru národnostných menšín, najmä vytváraním podporných mechanizmov na tvorbu a šírenie kultúrnych a vedeckých hodnôt.

Súčasnému riaditeľovi fondu Norbertovi Molnárovi sa končí funkčné obdobie v júli 2021.