Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Rezort kultúry vyhlásil výberové konanie na nového šéfa pamiatkarov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vedením PÚ je od začiatku roka dočasne poverený Radoslav Ragač, bývalý generálny riaditeľ sekcie kultúrneho dedičstva MK.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Ministerstvo kultúry (MK) SR vyhlásilo v utorok výberové konanie na obsadenie funkcie generálneho riaditeľa Pamiatkového úradu (PÚ) SR. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 16. decembra 2021.

Od nového šéfa inštitúcie očakáva rezort zefektívnenie riadenia a najmä posilnenie manažérskych kapacít, profesionálne posilnenie oblasti marketingu a práce s publikom. "Zároveň aj optimalizáciu organizačnej štruktúry a pracovných pozícií, zvyšovanie odborných štandardov, aktívne riešenie etických dilem, rovnako tiež zlepšenie spolupráce s občianskym sektorom, ktorý sa venuje záchrane a prezentácii pamiatkového fondu," dodala hovorkyňa MK Zuzana Viciaňová.

Vedením PÚ je od začiatku roka dočasne poverený Radoslav Ragač, bývalý generálny riaditeľ sekcie kultúrneho dedičstva MK.

PÚ SR je špecializovaným orgánom štátnej správy na ochranu pamiatkového fondu. Vykonáva štátnu správu s celoslovenskou pôsobnosťou, riadi a kontroluje výkon štátnej správy na úseku ochrany pamiatkového fondu uskutočňovaný krajskými pamiatkovými úradmi, ktoré sídlia v územných obvodoch kraja.