Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

MK: V 2023 pokračuje program spolupráce medzi FPU a nórskym Kulturrdet

Na archívnej snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) počas 96. schôdze vlády SR 24. augusta 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerka informovala, že v roku 2023 by sa mala realizovať tiež spolupráca rezortu a jeho organizácií s francúzskymi partnermi.

Bratislava 30. decembra (TASR) – V roku 2023 bude pokračovať spolupráca medzi Fondom na podporu umenia (FPU) a nórskou inštitúciou s rovnakým zameraním Kulturrdet. Pre TASR to potvrdila dočasne poverená ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO).

"Na jar budúceho roka by sa mala uskutočniť návšteva riaditeľky Kulturrdet Kristin Danielsen na Slovensku. Bude to vyvrcholenie dvojročného programu mobility a spolupráce v oblasti zlepšovania fungovania verejnoprávnych dotačných fondov medzi naším FPU a nórskym fondom," uviedla Milanová, ktorá sa so šéfkou nórskeho verejnoprávneho fondu stretla aj v polovici novembra počas Dňa slovenskej kultúry v Osle. "Otvorili sme mnohé témy ako transparentnosť, autonómnosť komisií, koncept kvality v umení a ekológia v kultúrnom sektore, kde sa môžeme navzájom od seba učiť," skonštatovala o vtedajšom stretnutí.

Ministerka informovala, že v roku 2023 by sa mala realizovať tiež spolupráca rezortu a jeho organizácií s francúzskymi partnermi, vychádzajúca z bilaterálnej zmluvy, ktorú na začiatku júla 2021 podpísala Milanová v Paríži s francúzskou ministerkou kultúry Roselyne Bachélot.