Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Krajčí: Druhá vlna COVID-19 bude na Slovensku VÝRAZNEJŠIA než prvá

Na snímke minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) hovorí pred zasadnutím 33. schôdze vlády SR 19. augusta 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Marek Krajčí vyzval verejnosť k zodpovednému dodržiavaniu epidemiologických opatrení, ktoré sa počas prvej vlny ukázali ako opodstatnené a efektívne.

Bratislava 19. augusta (TASR) – Pod vyšší počet pozitívne testovaných na nový koronavírus za utorok (18. 8.) sa podpisuje aj fakt, že počas víkendu sa testuje menej a na začiatku pracovného týdňa sa intenzívnejšie dohľadávajú kontakty s pozitívne testovanými. Pred stredajším rokovaním vlády to priznal minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO).

Preto podľa neho jedno číslo nie je úplne smerodajné, v každom prípade je presvedčený, že štatistiky potvrdzujú, že nastala druhá vlna pandémie nového koronavírusu. "Vzhľadom na uvoľnené opatrenia je možné očakávať, že druhá vlna pandémie bude minimálne na Slovensku, čo sa týka početnosti prípadov a hospitalizovaných ľudí, výraznejšia ako prvá,“ upozornil.

Vyzval preto verejnosť k zodpovednému dodržiavaniu epidemiologických opatrení, ktoré sa počas prvej vlny ukázali ako opodstatnené a efektívne. Zdôraznil, že COVID-19 je vážne ochorenie. Vyzval aj k obozretnosti v prípade cestovania do zahraničia, vrátane zváženia cestovania do Chorvátska, ktoré niektoré krajiny zaradili do nebezpečnej červenej zóny.

Na Slovensku v utorok (18. 8.) pribudlo 100 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 3684 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3022 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid19.nczisk.sk.