Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Krajniak: Rezort práce je pripravený pomôcť ČR pre tragédiu na Morave

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) odpovedá na otázky novinárov. Foto: TASR - Jakub Kotian

Oblasť Břeclavska a Hodonínska na južnej Morave zasiahli vo štvrtok (24. 6.) silné búrky, ku ktorým sa pravdepodobne pridalo aj tornádo.

Bratislava 25. júna (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v spolupráci s partnermi zo samospráv sú pripravení poskytnúť pomoc Českej republike v súvislosti s tragédiou na južnej Morave. Informoval o tom šéf rezortu Milan Krajniak (Sme rodina). O poskytnutej pomocnej ruke informoval už aj českú ministerku práce Janu Maláčovú.

"S hlbokým smútkom som prijal správy o obrovskej tragédii, ktorá postihla obyvateľov Moravy, našich najbližších susedov. Vyjadrujem sústrasť všetkým obyvateľom katastrofou postihnutých oblastí," napísal Krajniak na sociálnej sieti.

V rámci dostupných možností má Slovensko podľa jeho slov k dispozícii okamžite voľné kapacity ubytovania pre deti z detských domovov v centrách pre deti a rodiny, ale aj pre celé rodiny v účelovom zariadení rezortu práce. "Pomocnú ruku sú pripravení podať aj Bratislavský a Trnavský samosprávny kraj vo svojich zariadeniach sociálnych služieb, za čo im ďakujem," dodal minister. Uviedol, že všade v zariadeniach sú odborníci pripravení poskytnúť komplexnú psychologickú a poradenskú sociálnu pomoc.

Oblasť Břeclavska a Hodonínska na južnej Morave zasiahli vo štvrtok (24. 6.) silné búrky, ku ktorým sa pravdepodobne pridalo aj tornádo. Záchranári potvrdili tri obete na životoch, počet zranených sa odhaduje na približne dve stovky. Poškodené sú stovky domov.