Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Je možné sa uchádzať o pozície delegátov SR na svetových fórach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Upozorňuje na to Slovenský inštitút mládeže Iuventa, ktorý zároveň dáva do pozornosti voľné miesta pre slovenských mládežníckych delegátov v štruktúrach svetových organizácií a globálnych združení.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Hoci mladí ľudia do 30 rokov tvoria približne polovicu svetovej populácie, sú len v nepatrnej miere zastúpení v rozhodovacích procesoch, ktoré určujú a ovplyvnia život súčasnej generácie mladých ľudí. Upozorňuje na to Slovenský inštitút mládeže Iuventa, ktorý zároveň dáva do pozornosti voľné miesta pre slovenských mládežníckych delegátov v štruktúrach svetových organizácií a globálnych združení.

Na stránke pracasmladezou.sk dáva do pozornosti možnosť obsadiť pozíciu mládežníckeho delegáta SR pri Organizácii Spojených národov (OSN) alebo pri Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO), takisto sa kandidáti zo Slovenska môžu uchádzať o miesto mládežníckeho delegáta SR pri Rade Európy či združení G8. "Tento zoznam nie je konečný, má slúžiť ako prehľad najznámejších pozícií v našom regióne," dodáva Iuventa.

V prípade zverejnených pozícií spresňuje požadované predpoklady i portfólio aktivít.