Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Mladí ľudia sa môžu prihlásiť do programu Teach for Slovakia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Palkovič

Program je súčasťou prestížneho medzinárodného programu Teach for All. Funguje v 46 krajinách na šiestich kontinentoch sveta.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Mladí ľudia majú možnosť zapojiť sa do programu Teach for Slovakia, ktorý sa zameriava na zmenu slovenského školstva. Program už piaty rok hľadá absolventov vysokých škôl a mladých profesionálov, ktorí chcú rozvíjať svoj potenciál, majú radi výzvy a zároveň chcú pomôcť deťom mať lepšiu budúcnosť. TASR o tom informovala Veronika Klindová z Teach for Slovakia.

Program trvá dva roky. Spoznanie vzdelávacieho systému zvnútra vytvára aj predpoklady na ďalšie uplatnenie v školstve či v štátnej správe. "Je dôležité, aby účastníci vnímali situáciu v našom vzdelávacom systéme a zároveň zbierali skúsenosti aj z iných sfér. Takto budú pripravení viesť efektívne systémové zmeny, ktoré Slovensko veľmi potrebuje," vysvetlil výkonný riaditeľ programu Teach for Slovakia Ivan Pružinec.

Absolventi sa po ukončení dvoch rokov stávajú ambasádormi programu. Za cieľom vplývať na systém vzdelávania čo najviac, pôsobia v rôznych sférach, od ministerstva školstva, cez biznis, až po vlastné neziskové organizácie a iniciatívy.

Prihlásiť sa dá prostredníctvom internetovej stránky programu. "Následne sa vám ozve člen tímu, s ktorým si môžete prejsť svoje otázky ohľadne programu," priblížila Lenka Svoradová, ktorá má na starosti výberový proces. Prihlásiť sa dá do 5. apríla.

Teach for Slovakia je súčasťou prestížneho medzinárodného programu Teach for All. Funguje v 46 krajinách na šiestich kontinentoch sveta. Prepája desaťtisíce ľudí z verejného a súkromného sektora, ktorým záleží na vzdelávaní. Účastníci sa na dva roky stávajú učiteľmi a inšpirovaní skúsenosťami z tried ďalej pracujú na vízii, aby raz všetky deti mali šancu v živote uspieť.