Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Mladí vedci sa môžu prihlásiť do interaktívnej konferencie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Interaktívna konferencia ponúka popri prezentácii odborných prác aj vedecký dialóg prostredníctvom diskusie.

Bratislava 23. marca (TASR) – Mladí vedci sa môžu prihlásiť do interaktívnej konferencie a prezentovať svoju vedeckú prácu. TASR o tom v pondelok informovali členovia realizačného tímu z občianskeho združenia (OZ) Preveda, ktoré spustilo 12. ročník konferencie.

OZ Preveda prináša platformu na prezentáciu výsledkov vedeckých štúdií a výmenu poznatkov v čase, kedy majú mnohí z vedcov a študentov v súvislosti so šírením nového koronavírusu obmedzené možnosti prezentovať svoje vedecké práce. "Organizátori konferencie sú presvedčení, že práve veda a poznanie sú alfou a omegou našej budúcnosti, o to viac práve v tomto čase, kedy je na prácu vedcov z celého sveta sústredená obrovská pozornosť," tvrdí organizačný štáb z OZ Preveda.

Interaktívna konferencia ponúka popri prezentácii odborných prác aj vedecký dialóg prostredníctvom diskusie pod jednotlivými príspevkami, čím poskytuje priestor pre konzultácie a výmenu nových poznatkov. 

Termín na prijímanie vedeckých abstraktov a posterov je stanovený do 1. mája. "Zmenou v porovnaní s minulým ročníkom je ich priebežné publikovanie v poradí, ako ich organizátori dostanú," dodali z OZ Preveda.