Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

MO: Novým zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SR bude P. Babiar

Na archívnej snímke náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko. Foto: TASR - Pavol Zachar

Žijeme v ťažkej dobe, ktorá so sebou prináša výzvy nielen pre príslušníkov ozbrojených síl. Sila organizácie je však v jej ľuďoch a tu vidím pevný kolektív, uviedol náčelník GŠ OS SR Daniel Zmeko.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Novým zástupcom náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl (GŠ OS) SR bude Peter Babiar. Na pozícii od mája nahradí Štefana Kovácsa, ktorý po takmer 37 rokoch služby odchádza do zálohy. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Za nového veliteľa strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR vymenovali Martina Remeša. Stalo sa tak na štvrtkovom slávnostnom ceremoniáli za účasti ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) a náčelníka GŠ OS SR Daniela Zmeka.

„Žijeme v ťažkej dobe, ktorá so sebou prináša výzvy nielen pre príslušníkov ozbrojených síl. Sila organizácie je však v jej ľuďoch a tu vidím pevný kolektív,“ uviedol počas ceremoniálu Zmeko. Poďakoval generálovi Kovácsovi za odvedenú prácu a vyzdvihol jeho obetavé nasadenie počas celej kariéry. Zároveň zaželal obom novým funkcionárom veľa dobrých rozhodnutí.

Generálovi Kovácsovi poďakoval za roky služby v prospech vlasti aj minister obrany. „Je mi cťou viesť rezort, ktorého súčasťou sú ľudia odhodlaní napĺňať vojenskú prísahu do bodky bez ohľadu na situáciu, čas alebo miesto. Generál Kovács bol jedným z tých, ktorí prostredníctvom poctivej služby nechávajú v rezorte aj kus seba,“ vyzdvihol.

Zmeny na najvyšších miestach velenia ozbrojených síl spolu s návrhom vlády na pokračovanie Zmeka vo funkcii sú podľa ministerstva zárukou kontinuity smerovania a rozvoja OS SR tak, aby boli stanovené úlohy splnené a tiež v prospech udržania vysokej dôvery občanov v schopnosti vojakov OS SR.