Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

MO: Slovenské a české zbrojárske firmy hľadali možnosti spolupráce

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Turanovič

Jaroslav Naď zdôraznil, že aj v oblasti obranného a bezpečnostného prostredia je základom spolupráce najmä vzájomná výhodnosť.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Slovenské a české firmy obranného a bezpečnostného priemyslu hľadali na stredajšom stretnutí v Bratislave možnosti spolupráce. Na prezentácii českých firiem sa zúčastnili aj predstavitelia Ministerstva obrany (MO) SR a Ozbrojených síl SR, ako aj Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu (ZBOP) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Som podporovateľom intenzívnej spolupráce našich krajín o to viac, ak sa táto spolupráca týka obrany a bezpečnosti," uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Podpora slovenského obranného priemyslu je podľa neho jednou z priorít. Zároveň zdôraznil, že aj v oblasti obranného a bezpečnostného prostredia je základom spolupráce najmä vzájomná výhodnosť.

Prezident ZBOP SR Tibor Straka uviedol, že sú otvorení spolupráci s každým potenciálnym partnerom, pričom Česká republika je jedným z najbližších. "Som presvedčený, že obe strany máme čo ponúknuť v prospech spoločného rozvoja a zisku príležitostí," dodal.

Na prezentácii desiatich českých firiem sa zúčastnili aj veľvyslanec ČR na Slovensku Tomáš Tuhý a námestníčka ministra obrany ČR pre riadenie sekcie priemyselnej spolupráce Radka Konderlová.