Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

J. Naď poďakoval vojakom v Rožňave za nasadenie v boji s pandémiou

Na archívnej snímke 2. júna 2021 minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: TASR - Dano Veselský

Minister obrany hovoril aj s regionálnym hygienikom Jozefom Vargom, okrem aktuálnej situácie diskutovali o vakcinačnom projekte.

Rožňava 19. júna (TASR) – Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) poďakoval vojakom v Rožňave za ich nasadenie v boji proti pandémii nového koronavírusu. Pri návšteve miestnych kasární tiež prisľúbil investície do vojenskej techniky a infraštruktúry. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„V prvom rade by som chcel poďakovať všetkým príslušníkom oboch útvarov v Rožňave, ktorí sa popri svojich kolegoch z ďalších útvarov v uplynulom období podieľali na plnení veľmi dôležitých úloh domáceho krízového manažmentu v prospech ochrany zdravia a života našich občanov,“ povedal Naď s tým, že odhodlanie vojakov mohla verejnosť vidieť každý deň počas celého obdobia pandémie.

Minister sa pri príležitosti návštevy kasární Práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany a Raketometného oddielu v Rožňave zaujímal aj o aktuálne potreby vojakov, stav techniky a infraštruktúry. „Môžem s radosťou potvrdiť, že výrazné investičné projekty sa už rozbehli a finančné prostriedky, ktoré tu preinvestujeme tento a budúci rok, budú v miliónoch eur,“ prezradil Naď.

Nasadenie armády ocenil aj riaditeľ rožňavskej nemocnice Dušan Suchý, kde vojaci každodennou pomocou pomohli odľahčiť tlak na zdravotnícky personál. Minister obrany hovoril aj s regionálnym hygienikom Jozefom Vargom, okrem aktuálnej situácie diskutovali o vakcinačnom projekte proti ochoreniu COVID-19, ktorý regionálny úrad verejného zdravotníctva realizuje priamo v mestách a obciach okresu spoločne s Okresným úradom v Rožňave.