Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Rezort obrany má záujem o prevod zriaďovateľskej pôsobnosti Múzea SNP

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR Jaroslav Novák

„Naším spoločným cieľom je, aby sa jeho nové priestory stali prínosom v kultúrnej oblasti nielen pre samotné mesto, ale tiež región, povedal Naď.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR má záujem o prevod zriaďovateľskej pôsobnosti Múzea Slovenského národného povstania (SNP) od Ministerstva kultúry (MK) SR. Potvrdil to minister obrany Jaroslav Naď po tom, čo v stredu prijal ministerku kultúry Natáliu Milanovú (obaja OĽANO). TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Ministerka kultúry v súvislosti so záujmom o zmenu zriaďovateľskej pôsobnosti Múzea SNP uviedla, že ide o zmysluplný zámer, ktorý bude predmetom rokovaní na úrovni odborníkov.

Ďalšou témou rokovania bolo využitie Posádkového klubu Trenčín, ktorý je v súčasnosti kompletne po rekonštrukcii a pripravený na využitie. „Naším spoločným cieľom je, aby sa jeho nové priestory stali prínosom v kultúrnej oblasti nielen pre samotné mesto, ale tiež región, samozrejme, keď to situácia s pandémiou dovolí," priblížil Naď. Verí, že investícia napomôže mestu Trenčín utvrdiť si svoju pozíciu ako jedného z najdôležitejších miest rozvoja kultúry na Slovensku.

Šéf ministerstva obrany ocenil tiež záujem Milanovej o starostlivosť o vojnových veteránov v rámci rezortu obrany, ako aj o možnosť užšej spolupráce pri ich podpore.