Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Rezort obrany: SR vyšle personál do Mnohonárodného veliteľstva CIMIC

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Od septembra tohto roku bude príslušník OS SR pôsobiť priamo v štruktúrach mnohonárodného veliteľstva a bude mať na starosti otázky výcviku vysoko špecializovaného personálu, uviedla hovorkyňa.

Bratislava 24. júna (TASR) - Slovensko vyšle personál do Mnohonárodného veliteľstva CIMIC v Nemecku. Zástupcovia Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR a veliteľstva podpísali v piatok v priestoroch slovenského rezortu obrany dohodu o vyslaní personálu OS SR. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Od septembra tohto roku bude príslušník OS SR pôsobiť priamo v štruktúrach mnohonárodného veliteľstva a bude mať na starosti otázky výcviku vysoko špecializovaného personálu. Táto príležitosť nám zároveň prinesie možnosť ďalej rozvíjať náš vlastný personál a intenzívnejšie pokračovať v doterajšej spolupráci s nemeckými ozbrojenými silami v tejto oblasti," uviedla hovorkyňa.

Veliteľstvo vzniklo v roku 2019 a slovenské ozbrojené sily sú jeho aktívnym členom od jesene minulého roka. CIMIC, teda civilno-vojenská spolupráca, je podľa ministerstva jednou z kľúčových neletálnych spôsobilostí, na ktorú sú v súčasnosti kladené zvýšené nároky.