Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

MO SR: Upozorňuje na plánované armádne presuny do 4. decembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/MO SR

Rezort priblížil, že rozsiahlejšie presuny sa budú realizovať v nočných hodinách, aby sa eliminovali dopravné obmedzenia.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Na Slovensku sa začali rotácie vojakov Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO. Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje obyvateľov Slovenska, že od 28. novembra do 4. decembra sa uskutočnia plánované cestné a železničné presuny zahraničných spojeneckých ozbrojených síl v súvislosti s rotáciami jednotlivých kontingentov.

"Informujeme o tom vopred, aby sme v súčasnej situácii vojenskej agresie za našimi hranicami zamedzili šíreniu dezinformácií a zneužitiu v prospech vytvárania neopodstatneného strachu. Spojenecké jednotky po čase prirodzene potrebujú vystriedať personál, prípadne techniku, a zabezpečiť iné logistické potreby tak, aby mohli aj naďalej plniť úlohy v prospech posilnenia našej spoločnej obranyschopnosti a bezpečnosti," uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Rezort priblížil, že rozsiahlejšie presuny sa budú realizovať v nočných hodinách, aby sa eliminovali dopravné obmedzenia. Bezproblémový priebeh presunov bude zabezpečovať aj Vojenská polícia.