Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Bol vyhlásený 25. ročník ankety Vojenský čin roka

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jakub Kotian

O laureátoch jednotlivých kategórií rozhodne komisia, ktorej členmi sú hlavní predstavitelia rezortu na čele s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR chce opäť oceniť výnimočné skutky príslušníkov rezortu obrany v roku 2021, ktoré svojím humánnym charakterom a morálnym posolstvom presahujú rámec plnenia služobných povinností. Vyhlásilo preto 25. ročník ankety Vojenský čin roka. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v tejto súvislosti pripomenul, že okrem profesionálnych vojakov chce rezort oceniť aj skutky ľudí, ktorí nie sú súčasťou MO SR, ale šíria pozitívne posolstvo o Ozbrojených silách (OS) SR či vojenskej histórii.

Anketa je rozdelená do štyroch kategórií, a to Záchrana života, Pomoc verejnosti, Priateľ armády a Služba vlasti. Po uzatvorení zasielania nominácií zasadne nominačná komisia, ktorá hlasovaním určí tri najlepšie nominácie v každej kategórii. O laureátoch jednotlivých kategórií rozhodne komisia, ktorej členmi sú hlavní predstavitelia rezortu na čele s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

Návrhy do ankety môže posielať ktokoľvek z rezortu obrany aj z radov verejnosti do 28. februára 2022 elektronicky na adresu cinroka@mod.gov.sk alebo poštou na oddelenie marketingu MO SR.