Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort obrany: Vojenská polícia má nové koterce pre služobné psy

Na archívnej snímke belgický ovčiak. Foto: TASR/Vladimír Benko

Rekonštrukcia priestorov a kotercov v objekte začala v júni 2020 búraním starých múrov a odvozom stavebného odpadu.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Vojenská polícia má po rekonštrukcii 70 nových kotercov pre služobné psy. Pôvodné boli už dlhšiu dobu v dezolátnom stave a nespĺňali vhodné podmienky. Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek tak môže už v najbližších dňoch realizovať odborné kynologické kurzy v nových priestoroch. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„V rámci odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie zabezpečujeme teoretickú a praktickú prípravu psovodov a služobných psov na plnenie ich služobných činností v pôsobnosti rezortu obrany. Jednou z podmienok kvalitne plnených úloh tejto súčasti Vojenskej polície sú samozrejme služobné psy v dobrom zdravotnom a výživovom stave, na čo dávame naozaj veľký dôraz a k čomu významne prispejú aj nové koterce,“ skonštatoval riaditeľ Vojenskej polície Valentín Cebo.

Rekonštrukcia priestorov a kotercov v objekte začala v júni 2020 búraním starých múrov a odvozom stavebného odpadu. Nasledovalo budovanie nových, odolných a komfortných kotercov za použitia osvedčených, moderných a vysoko odolných materiálov, ktoré majú nízke nároky na údržbu a dostatočný priestor na umiestnenie búdy aj krmiva. Ukončili ju v marci.