Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vojenskí zdravotníci si prevzali deväť nových sanitných vozidiel

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Cibulková

Obstarané zdravotnícke automobily sú postavené na podvozku Volkswagen Crafter L3H2 a upravené pre potreby prevozu chorých a ranených.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Ozbrojené sily (OS) SR si prevzali deväť nových sanitných vozidiel. Ide o ďalší z krokov zameraných na modernizáciu vojenskej techniky, ktorá podľa rezortu obrany zabezpečí zlepšenie poskytovaných služieb pri prevoze chorých a ranených. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Vojenskí zdravotníci potrebujú rovnako ako zvyšok ozbrojených síl modernizáciu svojho vozového parku a technologického vybavenia, ktoré im umožní bezproblémové plnenie úloh zdravotníckeho zabezpečenia OS SR a pomôže so záchranou životov vojakov a civilistov. Teší ma preto, že sa nám reálne darí zlepšovať podmienky na ich prácu, ktorá je nenahraditeľná," uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Obstarané zdravotnícke automobily sú postavené na podvozku Volkswagen Crafter L3H2 a upravené pre potreby prevozu chorých a ranených. Súčasťou ich výbavy je polohovateľné nosidlo so sklopným a odnímateľným podvozkom, transportné a pevné kreslá s bezpečnostnými pásmi, ako aj ďalšie vybavenie potrebné na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. Vozidlá sú tiež plne klimatizované.

Zdravotnícke automobily boli obstarané v roku 2021 prostredníctvom verejnej súťaže, ktorej výsledkom je rámcová dohoda. Podľa zmluvy zverejnenej v centrálnom registri by cena za 25 vozidiel nemala prekročiť sumu 1,495 milióna eur s DPH.