Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Mobilná aplikácia pomáha pacientom so zápalovým ochorením čriev

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Aplikácia, ktorú Slovak Crohn Club vyvinula spoločne s ďalšou pacientskou organizáciou Pacienti IBD a súkromnou spoločnosťou, je voľne dostupná pre používateľov s operačnými programami iOS a Android.

Bratislava 18. mája (TASR) - Pacientom so zápalovým ochorením čriev pomáha aj mobilná aplikácia IBD Pod Kontrolou. "Pomáha pacientovi nielen manažovať svoje ochorenie, veľký podiel má aj na zlepšení adherencie a liečebného režimu, pretože poskytuje monitorovanie viacerých oblastí dôležitých na jeho dodržiavanie," povedala predsedníčka pacientskej organizácie Slovak Crohn Club Veronika Ivančíková.

Pacienti v aplikácii podľa jej slov nájdu aj informácie a odpovede na rôzne otázky k ochoreniu. Môžu si v nej tiež zaznamenávať detaily o priebehu ochorenia, zdravotnom stave, nastaviť si notifikáciu, ktorá ich upozorní na užitie lieku či návštevu lekára. Súčasťou je aj edukačná zóna, ktorá obsahuje užitočné informácie o ochorení.

Aplikácia, ktorú Slovak Crohn Club vyvinula spoločne s ďalšou pacientskou organizáciou Pacienti IBD a súkromnou spoločnosťou, je voľne dostupná pre používateľov s operačnými programami iOS a Android. Na Slovensku a v Česku ju v súčasnosti využíva vyše 2000 pacientov.