Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Mobilom proti koronavírusu

Foto: Shutterstock

Aj kancelária môže byť bezpečné miesto, kde sa nemusíte obávať nákazy koronavírusom.

Bratislava 28. marca (OTS) - Pomôcť vám môže aj mobilný telefón. Vďaka nemu totiž môžete tlačiť na diaľku a nemusíte sa zbytočne dotýkať ovládacieho panelu na tlačiarni, alebo pomocou neho môžete pohodlne schvaľovať faktúry či zmluvy.

Kvôli pretrvávajúcej pandémii koronavírusu miera digitalizácie výrazne poskočila. Do mobilného telefónu či tabletu sa tak dnes nasťahovala kompletná kancelária. Využívajte tieto možnosti naplno. „Medzi základné funkcie všetkých našich multifunkčných zariadení patrí aj vzdialené ovládanie s názvom Remote Access. Pre ovládanie tlačiarne inteligentným telefónom či tabletom si stačí stiahnuť zadarmo aplikáciu bizhub Remote Access,“ konštatuje Pavol Katrenčík, ITS manager Konica Minolta Slovakia.

Pomôžu aj dotykové perá

K ďalšiemu zvýšeniu bezpečnosti môžete prispieť aj tým, že budete ovládať tlačiareň pomocou dotykových pier, ktoré sa dajú ľahko dezinfikovať. Na čistenie samotných ovládacích panelov a celých prístrojov je možné použiť akýkoľvek dostupný prostriedok na báze alkoholu určený pre dané povrchy. Ten by mal byť nanášaný vždy pomocou tkaniny a následne zotrený do sucha.
Foto: Shutterstock

Iné využitia mobilného telefónu z praxe

Dochádzkový systém – prihlasovanie do dochádzky môže byť aj cez mobilný telefón. Napríklad pre technikov alebo obchodníkov, ktorí sú v teréne. Proti zneužitiu je mechanizmus sledovania prostredníctvom GPS. To umožňuje zaznamenávať odkiaľ sa zamestnanec prihlásil aby existoval dôkaz, že sa na danom mieste skutočne nachádzal.

Schvaľovanie dokumentov – manažéri schvaľujú faktúry, dovolenky, žiadanky prostredníctvom mobilného telefónu. Výsledkom je urýchlenie celého procesu a firma neprichádza o peniaze.

Skenovanie dokumentov do interných systémov - napríklad odoslanie účtenky za obed s klientom na schválenie nadriadenému, alebo archivácia dokumentov môže byť vykonávaná cez mobilný telefón v priebehu niekoľkých sekúnd.

Prístup ku kamerovému systému cez mobilný telefón - môžu sa využívať na autentifikáciu. Napríklad keď niekto zazvoní pri dverách domu, pokiaľ nie je doma. Dokonca uvidí živý obraz aby videl návštevníka a mohol sa s ním rozprávať a prípadne mu cez mobil otvoriť dvere.

Podpisovanie dokumentov - zmluvy, žiadanky, súhlasy a iné dokumenty môžete jednoducho podpisovať elektronicky odkiaľkoľvek cez mobilný telefón. Aj keď ste napríklad na pracovnej ceste, alebo na dovolenke, dokumenty vás už nebudú čakať na stole, ale vybavíte ich pár klikmi kdekoľkve sa nachádzate.