Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

E.Tomáš obhajoval sociálne opatrenia, M.Beblavý upozornil na ich dosah

Vľavo M. Beblavý kandidujúci vo voľbách za koalíciu PS-Spolu, vpravo E. Tomáš kandidujúci vo voľbách za stranu Smer-SD. Archívne snímky. Foto: TASR, TERAZ.SK

Zástupcovia strán sa vyjadrili aj k zverejneným videám, ktoré majú diskreditovať exprezidenta a predsedu mimoparlamentnej strany Za ľudí Andreja Kisku.

Bratislava 22. februára (TASR) - Sociálne opatrenia sa vládna strana Smer-SD rozhodla prijať tesne pred parlamentnými voľbami po tom, čo opozícia začala tvrdiť, že ide len o predvolebné sľuby. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol poslanec Erik Tomáš (Smer-SD). Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý, kandidujúci vo voľbách za mimoparlamentnú koalíciu PS-Spolu, vidí v postupe koaličnej strany volebnú korupciu. Kritizuje skrátené legislatívne konanie i porušenie výdavkového stropu.

Tomáš zdôraznil, že Smer-SD nekoná v sociálnej oblasti len pred voľbami. Výška prídavkov na dieťa bola podľa neho poslednou vecou, ktorú im mohli vyčítať. "Uvedomujeme si výdavkový strop," vyhlásil s tým, že peniaze na navrhované opatrenia nájdu. Hovorí, že ak sa novozvolenému parlamentu nebudú páčiť, môže ich zrušiť. Za prioritu označil aj odmietnutie Istanbulského dohovoru.

"Nie je sociálne ľuďom klamať a rozdávať z toho, čo nemáme," oponoval v súvislosti s predloženými sociálnymi opatreniami Beblavý. Skonštatoval, že Most-Híd pri hlasovaní zaskakujú zástupcovia ĽSNS. Obštrukciu s blokovaním rečníckych pultov v parlamente označil za poslednú možnosť, ktorá im zostala. Pripomenul Tomášovi zákony z dielne opozície, ktoré boli odložené a mohli byť podľa neho užitočné pre ľudí, hoci mali nižší dosah na štátny rozpočet.

Zástupcovia strán sa vyjadrili aj k zverejneným videám, ktoré majú diskreditovať exprezidenta a predsedu mimoparlamentnej strany Za ľudí Andreja Kisku. Tomáš odmietol, že za nimi stojí človek zo Smeru-SD. Tvrdí, že treba riešiť hlavne obsah. "Ak (video) nie je zostrihané, pán Kiska má vážny problém, ak je zostrihané, tak je nevinný," poznamenal Beblavý.